Tuesday, May 24, 2016

Advantages MLTA / MLTT

Ramai rasanya dah tahu pasal kepentingan MRTT ataupun MLTT ni dan apa kekuatan antara keduanya...dan ramai rasanya yang dah tahu mcamana fungsi MRTT ataupun MLTT ni..dan rasanya ramai dah banker-banker diluar sana duk promote MLTT ni sebab keunikan coveragenya...saya rasa je.tak tahu apa rasanya grin emoticon
Cuma mungkin tak ramai tahu,dengan kaedah MLTT, anda sebenarnya can immediately CREATE 2 asset secara serentak ....TWO POWERFUL ASSETS.. Bagaimana? Sila ikuti sambungannya dibawah ini..


MLTA / MLTT ADVANTAGES
saya akan berkongsi tentang bagaimana MLTT solution dapat create instant WEALTH CREATION disamping ia melindungi financially..
Saya percaya setiap orang yang membeli rumah, ia pasti tahu bahawa suatu hari nanti apabila ia tiada lagi didunia ini, rumah tersebut tidak akan sesekali dibawa ke alam barzakah dan ia akan ditinggalkan kepada ahli keluarga terdekat...
Since rumah tersebut tidak akan dibawa sekali dan pasti akan ditinggalkan, dengan MLTT solution anda berupaya meninggalkan 2 aset berharga sekaligus pada ahli keluarga
Rumah seperti sedia maklum adalah satu harta tetap dan mampu di create instantly dengan pembelian melalui pinjaman bank.
Contoh senario jika anda membeli rumah berharga RM550,000 harini, bergantung pada location, immediately anda telahpun create satu asset bernilai setengah juta. kebiasaannya value rumah akan appreciate as time goes along dan jikalau rezeki anda untuk hidup lebih lama dan menyaksikan pembayaran terkahir installment bank habis, harta ini kepunyaan anda selama mana anda hidup lagi.Bagaimana saya katakan dengan MLTT dapat create second asset instantly? Bagi mereka yang tahu, tujuan MLTT adalah memberi coverage pada pinjaman perumahan tersebut tetapi pada masa yang sama,MLTT juga merupakan satu asset mudah cair yang sama atau hampir nilainya dengan pinjaman perumahan anda dan MLTT juga nilainya akan appreciate as time goes along, jika!...saya sebut semula,JIKA agent anda lantik smart enough untuk tahu cara-cara yang betul dan sesuai.Apabila seseorang peminjam itu meninggal, arwah akan tinggalkan sebuah aset tetap pada ahli pewarisnya dan pada masa juga arwah akan tinggalkan satu aset mudah cair dimana antara keduanya, MLTT adalah aset yang paling cepat cair yang akan diterima oleh pewaris anda tanpa melalui sebarang urusan dengan pihak peguam mahupun makhamah..
Tetapi jika senarionya anda dimurahkan rezeki untuk hidup lebih lama dari tempoh pinjaman perumahan ini, MLTT ini juga anda mampu bawa sekali bersama anda dan dijadikan SATU ASSET CAIR yang sangat-sangat-sangat bernilai untuk ditinggalkan pada ahli keluarga esok.
Selepas pinjaman habis,MLTT akan appreciate ke satu tahap melebihi jumlah pinjaman asal dan MLTT juga,seperti rumah boleh dihadiahkan terus pada penama-penama yang dipilih oleh anda sendiri.
Jadi dengan pembelian rumah harini dan dengan menggunakan solution MLTT, instantly anda telahpun CREATE WEALTH melalui 2 POWERFUL VALUABLE ASSET ini...


Persoalannya, mengapa hanya tinggalkan aset tetap i.e batu bata pada keluarga dengan menggunakan MRTT sedangkan anda mampu untuk cipta 2 asset serentak terus harini dan tinggalkan pada keluarga 1 asset tetap dan satu asset cair pada masa yang sama...
Harap perkongsian saya ini dapat memperolehi manfaat pada anda dan jika yes, kenapa tidak kongsikan juga pada seluruh circle of people disekeliling anda..insha Allah ilmu yang bermanfaat apabila dikongsikan dan dimanfaatkan oleh orang lain, saham anda perolehi adalah dalam bentuk MULTI LEVEL MARKETING dan dengan ini SHARING IS PAHALA untuk dibawa bekal ke dunia yang kekal iaitu dunia akhirat insha Allah.
Jika ada yang perlukan penerangan secara detail dan perlukan professional advise dari saya, hubungi atau whatapps saya di 012-6796379.
Yang Ikhlas , insha Allah
RIDZUAN HAFIZ BIN SAMSAR KAMAR
Authorise AIA Insurance & Takaful

No comments: