Monday, January 4, 2016

Package Medical Card

AIA Takaful medical card boleh diubahsuai mengikut keperluan pelanggan. Setiap pelanggan keperluannya berbeza bergantung pada latarbelakangnya. Jadi dengan AIA Takaful medikal kad, pelanggan lebih selesa untuk memilih pelan yang sesuai mengikut keperluannya.

Dalam setiap pelan yang dipilih, perlindungan manfaat yang terkandung dalam AIA Takaful Medikal kad samada manfaat dari segi harga bilik wad sehari, limit tahunan,limit seumur hidup dan berbagai lagi manfaat, ia adalah manfaat perseorangan (bagi pakej keluarga, suamisteri, ibu dan anak, bapa dan anak) dan tidak dikongsi jumlah manfaatnya tetapi ia masih dalam 1 pelan yang dipilih. Polisinya pun 1 sahaja, bukan polisi berasingan (Bagi melihat jadual manfaat boleh klik sini jadual manfaat)

Contohnya jika pelanggan memilih pakej keluarga, plan 200, setiap ahli keluarga akan menerima manfaat limit tahunan sebanyak RM150,000 seorang dan manfaat bilik wad RM200 seorang. Jika ahli kelurga keseluruhan 6 orang contohnya, setiap ahli akan masuki wad bilik RM200 seorang satu hari jika ada kemasukan serentak (klik sini untuk contoh klaim serentak ahli keluarga)
No comments: